Falafel z piekarnika

Smaczne, dobrze doprawione wegetariańskie kotleciki.  Przygotowanie ich zajmuje mało czasu, bo wystarczy wszystko wrzucić do malaksera, zmiksować i uformować kulki, które następnie wkłada się do piekarnika. Bardzo proste w przygotowaniu i zdrowe danie.  Podaje je z sałatką oraz z sosem sezamowym.  Składniki (na 4 porcje): ciecierzyca, 1 puszka lub 1 szklanka...

Continue reading

Pasta porowa

Porowa pasta kanapkowa z czerwoną fasolą i korzeniem selera, lekko pikantna.  Fajny zamiennik masła, serków smakowych i tego typu rzeczy, do tego warzywka, świeży chleb i jest super kolacja.  Składniki (na 1 słoik): czerwona fasola, 1 puszkaseler, kawałek ok. 180gpor, 1 mały ok. 100g woda, ok. 6 łyżek sos sojowy ciemny, 2 łyżeczki pieprz...

Continue reading

Proste ciasto piernikowe

W tym roku na Święta mam dla Was przepis na ciasto piernikopodobne. Pod taką nazwą sprzedała mi je babcia, która przepis miała od swojej siostry, a ta jeszcze od kogoś… Rozumiecie teraz, że to taki przepis HIT. Musi się udać i wszystkim smakuje, inaczej nie krążyłby tak po świecie. 

Continue reading

Zapiekanka z soczewicy i warzyw

Zapiekanki, to coś, co chyba wszyscy kochają. Wrzucasz do naczynia, obiad się robi, a Ty udajesz się na relaksik na fotelu :). Tak to może wyglądać, jak zastosujesz się do mojego dzisiejszego przepisu i jeśli życie Ci pozwoli. 

Continue reading

Czasami książka o gotowaniu może zainspirować do wielkich zmian w życiu. Nie wierzycie? Przeczytajcie sami w książce „Słodki smak miłości”, której autorem jest Saraj Vaughan. 

Continue reading